Fabrika maziva iz Kruševca sklopila je ugovor sa ruskom kompanijom „Šintorg“ iz Lipecke oblasti o izvozu motornih ulja u vrednosti od milion evra.

– Saradnja naše dve kompanije započela je prošle godine i već je ostvarena razmena robe u vrednosti od 500.000 evra. Sada je nastavljamo i planiramo do kraja naredne godine izvoz motornih ulja u Lipecku oblast u vrednosti od milion evra, izjavio je za portal Krusevacpress Vladica Petrović, direktor Fabrike maziva.

FAM u svom proizvodnom programu ima više od 400 proizvoda te se u fabrici nadaju mogućem izvozu ostalih proizvoda. Pavel Verenikin, vlasnik „Šintorga“, ističe da proizvodi FAM-a zadovoljavaju zahteve probirljivog ruskog tržišta.

– Odnos cene i kvaliteta je takav da odgovara zahtevima kupaca. U našem kraju je jak metalurški kompleks, poljoprivreda je razvijena a FAM ima veliku paletu proizvoda tako da ima puno prostora za širenje saradnje, naglasio je Verenikin, prilikom obilaska laboratorije za kontrolu kvaliteta Fabrike maziva u koju je uloženo tri miliona evra.

Kruševačka fabrika na rusko tržište plasira najkvalitenija motorna ulja. Po rečima Vladice Petrovića u FAM-u se trenutno intenzivno radi na redizajnu ambalaže i marketingu kako bi naš nastup na ruskom tržištu bio još upečatljiviji.

Fabrika maziva FAM a.d. Kruševac, osnovana 1966, vodeći je domaći proizvodjač maziva, lider u proizvodnji mazivih masti i specijalnih maziva, ulja za obradu metala, sredstava za antikorozionu zaštitu i sredstava za odmašćivanje i čišćenje sa najvećim trendom rasta proizvodnje i plasmana motornih ulja. FAM je jedini domaći proizvodjač maziva sa značajnim izvozom maziva u desetak zemalja Evrope.