Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom koji je raspisalo Ministarstvo za brigu o porodici, dve porodice dobile su sredstva za kupovinu kuća na teritoriji opštine Knić.

Kuće su kupljene u Gruži, jedna će biti dom višečlanoj porodici koja ima prebivalište u Kragujevcu, a druga porodici mladog poljoprivrednika.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom otvoren je do prvog novembra i namenjen je državljanima Republike Srbije starosti do 45 godina, mladim pomljoprivrednicima, samohranim roditeljima, licima koja su u braku ili žive u vanbračnoj zajednici. Osnovni uslov za dobijanje sredstava je da je kuća koju žele da kupe legalizovana, a maksimalni iznos koji odobrava Ministarstvo je 1,2 miliona dinara.

Svi zainteresovani za tehničku pomoć mogu da se jave u Opštinu Knić.

Inače, rok za podnošenje prijave teče od dana objavljivanja javnog konkursa do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, najkasnije do 1. novembra ove godine, a bespovratna sredstva će se dodeljivati, kako je istaknuto, po redosledu podnetih prijava.

Svi detalji o konkursu, odnosno potrebnoj dokumentaciji, kao i program i obrazac prijave se mogu videti i preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu - www.mbs.gov.rs. (Vidi LINK)