Četiri osobe su uhapšene i osumnjičene da su koruptivnim krivičnim delima oštetile javno preduzeće EPS za oko dva miliona dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su odgovorno lice jednog odseka JP EPS u Kraljevu 2, D. M. (1957), kao i zaposleni u JP EPS u Kraljevu Z. P. (1961), G. A. (1955) i D. R. (1977).

Krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, podneta je i protiv M. V. (1973) rukovodioca jednog sektora Tehničkog centra Kraljevo JP EPS, koji se već nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je M. V. podstrekavao ostale osumnjičene da tokom 2016. i 2017. godine, korišćenjem svojih službenih položaja angažuju resurse Javnog preduzeća EPS za izvođenje radova na izgradnji niskonaponskog voda za potrebe privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“, koje je ove radove trebalo da obavi o svom trošku.

Na taj način, kako se sumnja, osumnjičeni su  privrednom društvu „Hidroenergo Dubočica“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona  dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.