Iako je svojevremeno najavljeno da će zbog dugo iščekivane izgradnje auto-puta od Pojata do Preljine, koji će spojiti koridore 10 i 11, kraljevački sportski aerodrom morati da se seli na novu lokaciju, to se još neće dogoditi, pišu Večernje novosti.

Naime, izgradnja pomenutog Moravskog koridora neće ugroziti ni infrastrukturne objekte locirane nedaleko od fabrike „Magnohrom” i udaljene samo dva kilometra od centra grada, kojima gazduje ovdašnji aero-klub „Mihajlo Petrović”, sa tradicijom dugom 92 leta.

- Sportski aerodrom zasad ostaje na staroj adresi, a biće preseljen u obližnju Vrbu samo ukoliko se pojavi investitor zainteresovan za zemljište u vlasništvu grada, na kojem je sada ovaj jedinstveni sportski kompleks, rekao je za Novosti Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Vazduhoplovna tradicija u gradu na Ibru je započeta još 1927. godine, kada je grupa entuzijasta predvođena narodnim poslanikom i protom Savatijem Božićem, među prvima u tadašnjoj Srbiji, osnovala aero-klub koji od 1964. nosi ime Mihajla Petrovića, prvog školovanog pilota srpskog vazduhoplovstva.