Policija u Kraljevu uhapsila je dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela poreska utaja u saizvršilaštvu i pranje novca, šest osoba osumnjičenih za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok su još dve uhapšene osobe osumnjičene jedna za pranje novca u pomaganju i druga za poresku utaju u pomaganju.

Osumnjičeni M.M.(1956) i J.M. (1984) odgovorna lica preduzetničke radnje „Frigo Logo“ Kraljevo se terete da su u periodu od 2017. do kraja 2020. godine, uz pomoć zaposlenih u ovom preduzeću V.R. (1969) i L.P. (1961) i u dogovoru sa radnicima raznih benzinskih stanica prikupljali fiskalne račune za natočeno gorivo drugih potrošača i sačinjavali fiktivne gotovinske račune na ime PR „Frigo Logo“ u koje su unosili neistinite podatke o lažno točenom gorivu i, uz naknadu, predavali ih zaposlenima u „Frigo Logo“.

Takođe, sumnja se da su M.M. i J.M. sačinjavali fiktivne naloge za službena putovanja zaposlenih i na taj način lažno prikazali troškove PR „Frigo Logo“, da bi, na osnovu takve fiktivne dokumentacije podizali novac sa računa preduzeća u ukupnom iznosu od 35.773.599 dinara, a koji su koristili za kupovinu motornih vozila i za lične potrebe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.