Mural posvećen besmrtnim herojima sa Košara oslikan na atletskom stadionu u Kraljevu, oskrnavljen je preksinoć, potvrdio je za Sputnjik Vojislav Vukašinović, predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida, učesnik bitke na Košarama koji u toj bici bio ranjen u glavu 17. maja 1999. godine.

On je dodao da je policija juče bila na licu mesta i izvršila uviđaj.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, vojske, policije, Žandarmerije, državnih i gradskih institucija, ratnih veterana, njihovih porodica i udruženja, na Dan proboja solunskog fronta i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u Kraljevu je otkriven mural posvećen herojima sa Košara, nastradalim borcima sa teritorije Kraljeva i cele Srbije u ratnim sukobima kod ove karaule na Prokletijama.

Na inicijativu ovdašnjeg Udruženja ratnih vojnih invalida, na muralu dugačkom 25 metara na spoljnom zidu rekonstruisanog Atletskog stadiona kraj Ibra kao znak spomena i sećanja nalaze se likovi tragično nastradalih učesnika bitke na Košarama – Milosava Jovšića i Nedžada Bilalovića iz Kraljeva, Srđana Košanina iz Ušća na Ibru i Ninoslava Vojvodića iz Peći.

Prema Vukašinovićevim rečima, crtanje murala završeno pre sedam, a oslikavanje je trajalo 60 dana. Iako je mural oskrnavljen noć uoči svečanog otkrivanja, ceremonija je održana upravo da bi dokazali nepoznatim počiniocima „da su ponovo ubili te ljude koji su 1999. poginuli na Košarama“.