Udruženje osoba sa mentalnim smetnjama „Luna”, koje postoji dva meseca, konačno je dobilo adresu. Prostorije udruženja nalaze se u Ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića br. 25, te osobe sa mentalnim smetnjama, po prvi put  imaju mesto gde mogu da provode vreme i da se druže.

Pre dve godine, Kragujevac je dobio Savetovalište za osobe sa mentalnim smetnjama, pre dva meseca Udruženje, a krajnji cilj je otvaranje Centra za mentalno zdravlje.

U Kragujevcu godišnje preko 18 hiljada ljudi potraži stručnu medicinsku pomoć zbog psihijatriskih poremećaja. Stoga, doktorka Suzana Perović, predsednica Upravnog odbora „Lune” pozvala je sve koji imaju bilo kakvih mentalnih problema da se, bez uputa, jave u Savetovalište kako bi se sprečile dalje komplikacije.

Ministarka u Vladi Republike Srbije prof. dr Slavica Đukiće Dejanović  govorila je o neophodnosti ozbiljnog rada na prevenciji, jer depresija do 2020. godine, preti da postane drugi uzrok nesposobnosti za rad posle kardiovaskularnih bolesti.

Po završetku prijema u Skupštini grada, članovi „Lune” upriličili su kratku predstavu za prisutne kako bi još jednom skrenuli pažnju na diskriminaciju kojoj su izloženi.

Nakon toga, usledilo je i zvanično otvaranje prostorija ovog Udruženja kome su pored predstavnika grada i Doma zdravlja, prisustvovali i prof. dr Slavica Đukić  Dejanović, ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije i Mauricio Kamin, direktor Asocijacije „Trentino za Balkan” koja je finansijski podržala ovaj projekat.