Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić doneo je odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole na osnovu čega će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. febrauar.

Učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar.

- Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta, rekao je ministar.

Inače, Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio je da od ponedeljka 7. februara, srednjoškolci i stariji osnovci nastavu prate po kombinovanom modelu, dok će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema Servis javnog zdravlja koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 27. januara do 2. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4.935 (0.64%) obolelih.