Nakon više od dve decenije, kajakaška staza na Ibru, na Ušću, uskoro bi trebalo da bude renovirana, a prvi koraci već su preduzeti, najavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Prvu fazu detaljnog uređenja staze za takmičenja na divljim vodama, na takozvanom buku Grmčić na Ibru, u rudarskoj varošici Ušće uradiće projektant iz Slovenije, Rade Kovačević, koji pored  toga što se bavi projektovanjem i izgradnjom staze za kajak, jeste i čovek koji se dugo godina bavio kajakom i kao takmičar i kao trener.

Trenutno, staza na buku Grmčić više ne odgovara evropskim standardima, a novim projektom bi ispunjavala sve uslove za međunarodna takmičenja na divljim vodama, pre svega u slalomu, koji je i olimpijska disciplina.

Da bi staza u Ušću ispunila nove standarde, potrebno je urediti bar još 100 metara za takmičenja, te srediti prilaze i kompletnu prateću infrastrukturu.

Ovakav projekat nije važan samo za sport, već i za turizam ovog dela Srbije, od doline reke Ibra, Magliča i Studenice, koji bi mogli da postanu atraktivna turistička destinacija.