Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, otkriveno ukupno 14.645 prekršaja na teritoriji Srbije, saopšteno je iz MUP-a. Naime, tokom ove akcije saobraćajna policija kontrolisala je prekoračenje dozvoljene brzine, vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Tokom ove akcije, od 20. do 23.  januara,  policija je iz saobraćaja isključila 630 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 147 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu, kao i 43 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 7.232 vozača sankcionisani su zbog prekoračenja dozvoljene brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.818 učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona 603 vozača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.