Predškolska ustanova „Sofija Ristić”, osnovne i Srednja škola sa teritorije opštine Topola preći će na nastavu na daljinu, odnosno na online nastavu u trajanju od dve nedelje. Ova preporuka stupiće na snagu kada stigne saglasnost Školske uprava ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Kragujevcu, odnosno opštinske uprave u Topoli kada je u pitanju PU „Sofija Ristić”.

- Kada saglasnost na preporuke bude dobijena, odnosno kada se pređe na nastavu na daljinu, obaviće se detaljna dezinfekciji prostora u školama i Predškolskoj ustanovi uz stručni nadzor Doma zdravlja „Sveti Đorđe”, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Topola.

U poslednja 24 sata zabeleženo je 20 pozitvnih građana na virus korona na teritoriji Topole, dok se u kućnoj izolaciji nalazi njih 142.

Inače, u Topoli je zabaležen porast obolelih. Broj pozitivnih varira oko 16 do 18 na svaka dva dana. Na pregled se u poslednjih pet dana javlja od 90 do 150 pacijenata.

U Štabu apeluju na građane Topole da se u potpunosti pridržavaju mera Vlade Republike Srbije i republičkog Kriznog štaba.