Ministarstvo odbrane pozvalo je danas sve mladiće i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

- Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-Uprave.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu (Glavna br. 1) ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027.

Tekst javnog oglasa dostupan je na ovom LINK-u.