Cene udžbenika nisu promenjene u odnosu na prošlogodišnje, saopštio je Zavod za udžbenike, navodeći da u svim maloprodajnim objektima zavoda važe isti uslovi prodaje.

To znači da je moguće odloženo plaćanje čekovima građana do šest rata, mogućnost plaćanja svim platnim karticama, kao i plaćanje putem administrativnih zabrana.

Takođe, mogu se kupiti i preko internet adrese Zavoda. Prosečna cena udžbenika za osnovnu školu 750 dinara, za srednju 800 dinara.

Najniža cena udžbeničkog kompleta se ne može odrediti jer se udžbenici kupuju na osnovu spiska za koji je svaka škola opredelila, a u okviru koga se nalaze udžbenici različitih izdavača.

Za škole koje su se opredelile isključivo za Zavodove udžbenike prosečna cena kompleta za osnovnu školu iznosi 7.300 dinara za prvi razred, a najskupljeg 9.000 dinara za osmi razred.

Najjeftiniji udžbenik u osnovnoj školi je „Od igračke do računara” i košta 468,60 dinara, a najskuplji „Matematika 1” koji košta 1.100 dinara.

Udžbenik sa najnižom cenom u srednjoj školi Gramatika srpskog jezika za sva četiri razreda i njena cena je 550 dinara, dok je najskuplji udžbenik za Ruski jezik koji košta 1. 397 dinara.