Britanski muzički časopis „Q” gasi se nakon 34 godine postojanja, nakon što je pandemija korona virusa drastično naštetila poslovanju.

Urednik Ted Kesler objavio je vest o gašenju tog mesečnika u ponedjeljak na svom Tviter nalogu.

- Pandemija nam je to učinila i ništa više se ne može učiniti, napisao je.

Na Tviteru je podelio sliku naslovnice poslednjeg izdanja koje izlazi 28. jula i pismo urednika koje je napisao. Kesler se u pismu urednika izvinjava javnosti „zbog neuspeha da održi časopis”.

U nadolazećem, poslednjem izdanju pod nazivom „Adventures with legends 1986 to 2020”, sabrani su neki od najboljih intervjua, uključujući razgovore s Dejvidom Bouvijem, Džoni Mičel i Prinsom.

Nemački izdavač Bauer Media Group stavio je časopis „Q” na prodaju u maju, nakon naglog pada u prodaji i prihodima od reklama tokom pandemije korona virusa. Tiraž časopisa opao je na 28.000 mesečno u odnosu na vrhunac iz 2001. godine kada je prodato 200.000 primeraka.

Bauer Media najavljuje da će najverojatnije i časopis „Modern Classics” prestati da izlazi jer kompanija nije uspela da pronađe nove kupce za dve publikacije.

Magazin „Q” osnovali su 1986. godine Mark Elen i David Hepvort, koji su bili voditelji BBC-jeve televizijske muzičke serije „Whistle Test”.