Anonimni ponuđač dao je rekordnih 19 miliona dolara za privatni ručak sa milijarderom Varenom Bafetom u restoranu u Njujorku.

Ručak sa generalnim direktorom kompanije Berkšajr Hatavej ponuđen je preko i-Beja na aukciji čiji prihod ide dobrotvornoj organizaciji Glajd sa sedištem u San Francisku, koja pomaže beskućnicima i siromašnima.

Pobednik aukcije može da povede na ručak do sedam gostiju. Bafet je prikupio 53 miliona dolara za Glajd od kada su počele godišnje aukcije 2000.

Ta dobrotvorna organizacija dobila je Bafetovu podršku kada je njegova prva supruga Suzi upoznala sa njom kada je počela tamo da radi dobrovoljno. Ona je umrla 2004. godine.

Ovogodišnji ručak će biti prvi koji nudi 91-ogodišnji milijarder od 2019. godine kada je preduzetnik u kripto valutama Džastin San pobedio sa tada rekordnom ponudom od 4,5 miliona dolara. Prethodne dve aukcije su otkazane zbog korone, a Bafet je rekao da će ovaj ručak biti i poslednji ponuđen na aukciji.

- Bilo je sve samo dobro, rekao je Bafet govoreći o dobrotvornom ručku u saopštenju, u kojem je i dodao da je sreo mnogo interesantnih ljudi iz celog sveta. Jedna njihova unverzalna karakteristika je da osećaju da novac ide u vrlo dobre svrhe”, rekao je Bafet.

 Kao i ovogodišnji pobednik aukcije, mnogi raniji pobednici su izabrali da ostanu anonimni.