Kevin Moris, advokat iz Los Anđelesa i lični prijatelj Hantera Bajdena, navodno je prošle jeseni doleteo u Beograd da špijunira produkciju filma o problematičnom sinu američkog predsednika.

Kako pišu američki mediji, jedan od producenata filma „My Son Hunter” Felim Makalir, optužio je Morisa da je prošle jeseni sa dva pomoćnika privatnim avionom doleteo u Srbiju i intervjuisao ekipu filma, pod izgovorom da i on planira da snimi ostvarenje o sinu američkog predsednika.

Makalir kaže da tada nije znao za povezanost Morisa i Hantera Bajdena, ali mu je bilo čudno što gosti nisu gasili kamere i snimali tokom posete. Sada mu je, kako kaže, jasno da je Moris zapravo došao da špijunira snimanje biografskog filma o problematičnom sinu američkog predsednika.

Kako navode producenti, film „My Son Hunter” bavi se otkrivanjem korupcije u porodici Bajden, a snimanje je počelo u Srbiji prošle godine, prenosi RTS.

Makalir i koproducentkinja En Makelhini kažu da je ostvarenje finansirano u potpunosti od donacija ljudi širom sveta, jer nijedan studio nije hteo da se upusti u projekat.

Režiju filma potpisuje Robert Dejvi, najpoznatijem po svom glumačkom talentu u filmovima „Umri muški”, „Dozvola za ubijanje”, „Predator 2”...

Uloga Hanter Bajdena poverena je britanskom glumcu Lorensu Foksu, a ekipi filma pridružila se i Đina Karano, koja je glumila u Diznijevoj seriji Mandalorijanac, ali je dobila otkaz nakon kontroverznih poruka na društvenim mrežama.

Džon Džejms glumi Džoa Bajdena, a na IMDB-u je u glumačku ekipu upisana i srpska glumica Jovana Stević.