„Bilo jednom u Holivudu”, prvi roman kultnog reditelja Kventina Tarantina, postao je beststeler Njujork tajmsa i odmah po objavljivanju zauzeo je prvo mesto na listi najtraženijih naslova. Spektakularan, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman, ocenjuju kritičari prvenac kultnog reditelja, prenosi Euronews Srbija.

Roman je nastao nakon filma istog naziva, a detaljnije obrađuje pozadinu svojih junaka, diskutuje o holivudskim klasicima i njihovom značaju.

Rik Dalton, koji je nekada imao sopstvenu TV seriju, ali sada je izraubovani negativac koji tugu utapa u koktelima s viskijem. Hoće li mu telefonski poziv iz Rima promeniti sudbinu nabolje ili je možda zapečatiti?

Klif But je Rikov dubler i kaskader, najozloglašeniji čovek na snimanju svakog filma jer je možda jedini koji se izvukao nekažnjen iako je počinio ubistvo...

Šeron Tejt je napustila Teksas kako bi ostvarila san da postane filmska zvezda i uspela je u tome. Šeron svoje bezbrižne dane provodi na Sijelo drajvu, visoko u Holivudskim brdima.

Čarls Menson, bivši osuđenik koji je ubedio gomilu nafiksanih hipika da im je duhovni vođa, ali on bi to rado trampio za status rokenrol zvezde.

„Bilo jednom u Holivudu”, u prevodu Gorana Skrobonje, biće u prodaji u Srbiji od utorka, 17. maja.