Statueta Joakim Vujić, Prsten sa likom Joakima Vujića i godišnje nagrade kragujevačkog Teatra biće svečano uručene u utorak, 15. februara, na Sretenje, kada kragujevačko pozorište obeležava 187 godina od svog osnivanja. Večeras od 20 sati biće izvedena predstava „Vrapčić” po tekstu Nataše Ilić u režiji Miloša Jagodića.

Da podsetimo, ovogodišnja dobitnica Statuete Joakim Vujić koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji je glumica Branka Petrić. Prsten sa likom Joakima Vujića za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu dodeljuje se glumici Vladanki Pavlović.

Za izuzetnu posvećenost poslu i postignute umetničke rezultate u protekloj kalendarskoj godini godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra dodeljuju se glumcima Nikoli Milojeviću i Čedomiru Štajnu.

Godišnje nagrade Teatra za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini dodeljuju se i pozorišnom producentu Voji Lučiću i pozorišnom ekonomu Snežani Ristić.