U Kontakt galeriji SKC-a u ponedeljak, 8. jula, održaće se koncert kvarteta Katarine Kočetove. Koncert počinje u 21 sat.

Katarina Kochetova Quartet je sastav koji vodi pijanistkinja Katarina Kočetova. Repertoar se sastoji isključivo od originalnih kompozicija.

Katarini se pridružuje Yoav Eshed, izraelski virtuoz na gitari poznat po svom prepoznatljivom stilu i inovativnosti; Ben Tiberio, basista iz Njujorka, koji u zvuk kvarteta unosi svoju bogatu muzičku pozadinu i inventivne kompozicije; bend upotpunjuje bubnjar Michael Piolet, čiji koreni iz Čikaga daju ritmove grupe dubokim ritmom.

Zajedno, kvartet Katarine Kočetove donosi zadivljujuću fuziju melodije i ritma koji odražava živahni puls njujorške džez scene. Svakim nastupom pozivaju publiku da doživi umetnost i kreativnost koji definišu njihovo muzičko putovanje.

Katarina Kočetova je istaknuta pijanistkinja, kompozitorka i aranžerka na evropskoj džez sceni. Rođena u Kijevu, odrasla u Beogradu, počela je da uči klasični klavir sa šest godina, a kasnije se fokusirala na džez. Studirala je na Univerzitetu za muziku i umetnost u Beču gde je i diplomirala, a sada završava master. Studirala je i na Kraljevskom muzičkom koledžu u Stokholmu.

Kočetova je nastupala sa renomiranim džez muzičarima i vodi projekte poput Katarine Kočetova trio, kao i kvintet. Njen debi album autorske muzike „Beyond Motion“, sa gostujućim izvođačima objavljen je u junu tekuće godine.