U nekadašnjoj zgradi Okružnog načelstva (zgrada starog suda) otvorena je izložba grafika Pabla Pikasa.

Na izložbi su predstavljene grafike iz različitih razdoblja i raznih tematika, kao koloritne litografije jednog od najvećih i najuticajnijih umetnika 20. veka. Kolekcija grafika sa ove izložbe vlasništvo je galerije „Vinsconti Fine Art” Žive Škodlar Vujić i Lazara Vujića.

Pablo Pikaso je umetnik koji svojim stvaralaštvom uvek iznova privlači pažnju publike svih generacija. Za sobom je ostavio veliki slikarski opus, u kome njegov grafički opus koji je stvarao tokom čitavog života, predstavlja vrlo značajnu celinu. Impresivan je i podatak da je stvorio oko 2.500 grafičkih radova od kojih je najveći broj rađen u tehnici crno bele gravure.

Na izložbi je predstavljen komplet malih gravura „Eluardove mape“, mape grafika „Dvojna flauta“, „Flora i fauna Antiba“. Jedan od najimpresivnijih radova ove zbirke grafika je „Glava mlade devojke“, crno-bela litografija koja nije pravljena u seriji, već je ostalo sačuvano tek nekoliko otisaka, a na kojoj je verovatno predstavljen lik njegove velike ljubavi, slikarke i književnice Fransoa Gilo.

Izložba  grafika će radnim danima biti otvorena za posetioce od 17 do 20 sati, a vikendom od 11 do 14 sati.