Interaktivna izložba-radionica „Nauka i informatika za svako dete” biće otvorena u ponedeljak, 5. juna, u galeriji „VIŠ-e od galerije”, u Srednjoj stručnoj školi (Kosovska 8) u Kragujevcu. Otvaranje izložbe zakazano je u 19 sati,  a zainteresovani posetioce će moći da je posete do 12. juna, od 9 do 17 sati.

Na ovoj interdisciplinarnoj izložbi koju prate radionice biće predstavljeni resursi koje nastavnici i roditelji mogu koristiti u naučnom i informatičkom opismenjavanju dece od predškolskog do srednjoškolskog nivoa, kao i radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

Autori izložbe su Stevan Jokić i Ljiljane Jokić , koja se realizuje u okviru projekta „Ruka u testu“, a u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

Na otvaranju izložbe govoriće: akademik Miloš Đuran, upravnik Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerzteta u Kragujevcu, prof. dr Milan Kovačević, prodekan za nauku PMF-a u Kragujevcu, Ana Marković, profesorka fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, jedna od 10 najboljih edukatora Srbije 2019, član tima koji je doprineo formiranju Parka nauke Prve kragujevačke gimnzije, Vesna Todorović, profesorka fizike u Gimnaziji u Jagodini, predstavnik „Nou festa” u Ćupriji, Gordana Varnica, profesorka fizike u Gimnaziji Požega, jedna od organizatora Sciences on Stage, prof. dr Irena Golubović Ilić, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, Ljiljana Jokić, profesorka fizike i koautorka  izložbe-radonice, prof. dr Stevan Jokić, koautor izložbe i osnivač projekta Ruka u testu.

Inače, sve grupne posete za izložbu mogu se najaviti na e-mail: lela.vujosevic@kg.ac.rs (064/273-67- 55) i rukautestu01@gmail.com.