U okviru festivala kulture „Svet ima mnogo boja - internacionalni Ingolštat“, koji se proteklog vikenda održao u nemačkom gradu Ingolštatu, u foajeu Gradske kuće otvorena je izložba Međunarodnog salona antiratne karikature Kragujevac 2021.

U ime grada Ingolštata koji je 2001. godine ustanovio svoju nagradu za učesnike konkursa Salona antiratne karikature izložbu je otvorio Gabrijel Engert načelnik Odeljenja za kulturu, obrazovanje i sport. Po oceni žirija ovu nagradu je 2021. godine poneo karikaturista iz Turske, Hikmet Ćil.

Inače, izložba Salona posle premijernog predstavljanja u Kragujevcu, putuje svetom i prenosi poruke mira koje upućuju karikaturisti iz celog sveta okupljeni oko ove kragujevačke antiratne manifestacije. Izložba Salona je u proteklih 40 godina koliko traje bila postavljena u preko 40 gradova sveta, a Ingolštat tradicionalno od 2005. godine u julu njom otvara Međunarodni festival „Svet ima mnogo boja“.

Izložbi u Ingolštatu, sa kojim grad Kragujevac neguje intenzivnu saradnju i prijateljske odnose od 2003. godine prisustvovali su Nikola Ribarić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i kustos muzeja „21.oktobar“ i član Upravnog odbora Međunarodnog salona antiratne karikature Nikola Govedarica.

Delegacija grada Kragujevca tokom posete Ingolštatu prisustvovala je i svečanom otvaranju Festivala kulture u Klenceparku, a takođe susrela se i sa direktorom Katerinen gimnazije i tom prilikom razgovarala o nastavku razmene učenika sa Drugom kragujevačkom gimnazijom.