U ponedeljak, 19. februara, u 12 sati počinje manifestacija „Dani kragujevačke knjige”, koja će trajati do petka, 23. februara.

Svečano otvaranja najavljeno je za 12 sati, a Besedu će održati kragujevački pesnik Saša Milenić. Nakon toga planiran je pregled kragujevačkog izdavaštva u 2023. godinu, koji su priredile Gordana Vučković, Marija Rakić Šaranac, Jasmina Marković.

Potom sledi obrazloženje žirija povodom dodele Povelje za najbolju kragujevačku knjigu 2023. godinu, kao i muzički program ansambla „Sving”.  

Takođe, prvog dana manifestacije održaće se i izložba zavičajne knjižne i neknjižne građe iz 2023. godine. Od 18 sati, počinje program pod nazivom „Domanovićevom ulicom: Omaž Raši Papešu”, a govoriće Aleksandar Čotrić i Uroš Papeš, moderator je Vladimir Stefanović.

Drugog dana u utorak, 20. februara, održaće se programi: „Šumadijski puls kulture” - onlajn program (predstavljanje izdavačkih poduhvata, pojedinaca ili pozorišnih grupa u okrugu: Aranđelovac, Topola, Rača Batočina, Lapovo, Knić), „Zavičajnost u okruženju: Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović”, „Hroničar vremena” - Biljana Nešić, moderator je Gordana Vučković, Udruženje Kragujevčana u Beogradu – Zoran Ilić „Zemlja pleše”.

U sredu, program počinje u 12 sati razgovorom „Jedna zavičajna priča: Dora Pilković”, moderator je Aleksandra Radovanović, a od 16.30  biće predstavljeno „Nasleđe” - časopis za književnost, jezik, umetnost i kulturu; (moderator: Lela Vujošević). Od 18 sati počinje program „Zavičajni stvaralac”, u kome učestvuje Aleksandar B. Laković, koji će govoriti o autoru Mirku Demiću, a moderator je Marija Rakić Šaranac.

U četvrtak, 22. februara, program je posvećen deci. Tako će u okviru Dečjeg dana biti organizovan Kviz za decu, a od 16.30 predstaviće se pisac za decu Aleksandar Ilić (moderator: Ana Antonijević Nikolić). Od 18 sati planirano je predstavljanje Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije.  

Poslednjeg dana manifestacije predstaviče se Književna udruženja Kragujevca (moderator: Miloš Milojević), izdanja UK „Koraci”, kao i program „Kragujevac na fotografijama: 1860-1945” Predraga Cileta Mihajlovića (moderator: Ana Antonijević Nikolić) i „Foto-zavičajnost” Nebojše Radosavljevića Rausa (moderator: Gordana Vučković).