U organizaciji Univerziteta u Kragujevcu i Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u petak 30. septembra u 19 sati u Univerzitetskoj galeriji, biće predstavljen projekat „Prostor-zvuk-konstrukcija - ProZvuk“.

U pitanju je rad mladih istraživača i umetnika Univerziteta u Kragujevcu. Rukovodilac projekta, dr Jovana Radovanović, vanredni profesor Filološko-umetničkog fakulteta, okupila je šestočlani tim saradnika i konsultanata, čiji je jednogodišnji rad na projektu krunisan objavljivanjem monografije multidisciplnarnog karaktera, čiji su autori: Katarina Lazarević Sretenović, Milica Raković i Vanja Filipović.

Projekat „Prostor-zvuk-konstrukcija - ProZvuk“ podržan je na konkursu za finansiranje Programa naučnoistraživačkih odnosno umetničkih projekata.

Na svečanoj prezentaciji projekta, pored predstavljanja monografije, biće upriličena izložba grafika i premijerno će biti izvedeno intermedijalno umetničko delo, koji su deo monografije.
U programu, koji će se održati u Univerzitetskoj galeriji, učestvuju: prof. dr Jovana Radovanović, rukovodilac projekta i pijanistkinja, mr Aleksandra Milanović, violinistkinja i Miodrag Đorđević, akordeonista.
U ime institucija koje su podržale projekat, odn. izdavača monografije, skup će pozdraviti akademik Miloš Đuran, upravnik Centra i prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.
Projekat je podržan i od strane SOKOJ-a, a grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje.
Ulaz na događaj je slobodan