Treći po redu Tradicija festa, u organizaciji CZNTK Abrašević, GTO Kragujevac i Doma omladine održaće se u četvrtak i petak, 13. i 14. juna,

Na Tgru vojvode Radomira Putnika raznovrstan program i poznata imena tradicionalne muzike centralne Srbije i Šumadije nastupaće prve večeri festivala u čast Dragiše Nedovića, proslavljenog kompozitora  i tekstopisca.

Marko Lazović, direktor CZNTK Abrašević prve večeri najavio je barda srpske frule Boru Dugića i Bobana Prodanovića uz Omladinski narodni orkestar Slavka Mitrovića Caleta, kao i Aleksandra Tirnanića i Davora Jovanovića. Članovi Centra Abrašević, revijom starih nošnji iz različitih epoha i stilova predstaviće bogatstvo materijalnog i kulturnog stvaralaštva centralne Srbije, a Veliki Narodni orkestar nastupaće sa starim melodijama šumadijskog kraja. 

Druge večeri od 20.30 nastupiće Zvonko Bogdan i 14 tamburaša.

Tokom dvodnevnog festivala na svom izlagačkom prostoru Gradska turistička organizacija Kragujevac promovisaće sva kategorizovana seoska domaćinstva sa njihovim ponudama. Svoje proizvode i pića izložiće nekoliko udruženja domaćih pivara.

Drugog dana festivala Vinsko rakijski hab će predstaviti destilerije sa šumadijskog područja što će istovremeno biti i najava Festivala šumadijske rakije.

U petak, 14. juna od 13 sati u Kući Đure Jakšić u okviru festivala CZNTK Abrašević organizuje tribinu na temu „Tradicija u savremenom dobu”.