Tamara Milovanović i Anđela Nikolić, studentkinje solo pevanja Odseka za muzičku umetnost, iz klase mr Vojislava Spasića, ostvarile su značajne uspehe na međunarodnoj sceni.

Tamara Milovanović, studentkinja četvrte godine solo pevanja Odseka za muzičku umetnost, iz klase mr Vojislava Spasića, redovnog profesora, ostvarila je izuzetan uspeh na međunarodnom takmičenju solo pevača „Nikola Cvejić”, održanom u Rumi.

Tamara je zasluženo osvojila niz impresivnih nagrada: laureat celog takmičenja, prva nagrada u 4. kategoriji, specijalna nagrada za izvođenje solo pesme domaćeg autora.

Njeno izvanredno izvođenje je dodatno upotpunio Petar Marković, viši umetnički saradnik na Filološko-umetničkom fakultetu, koji je nastupao s njom kao klavirska saradnja na ovom važnom događaju.

Sa druge strane, Anđela Ninković, studentkinja master studija solo pevanja, iz klase mr Vojislava Spasića, redovnog profesora, imala je premijeru opere „Malombra”, autora Frančeska Kolosanta. Ona je iznela ulogu Fani u ovom ostvarenju, koje je imalo premijeru u Teatru Tartini u Piranu, Slovenija. Predstava je bila pod režijom Ane Ajelo (Anna Aiello).

- Ova dva izvanredna dostignuća naglasila su kvalitet, talent i posvećenost naših studenata, ali predstavljaju i dokaz visokog nivoa obrazovanja i angažmana naših nastavnika u podršci studentima ka postizanju izuzetnih dostignuća na međunarodnoj sceni, ističu na FILUM-u.