U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se predviđa naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveče i u toku noći u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura biće od -4 stepena do 4, a najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U Kragujevcu će danas biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se predviđa naoblačenje. Vetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od nule, a najviša dnevna do 15 stepeni.

U Srbiji će za vikend biti hladnije. U subotu će biti oblačno, još ujutro u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom, u Vojvodini razvedravanje. U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

U Kragujevcu se predviđa slično vreme u istom periodu. U subotu se očekuje nešto hladnije i oblačno vreme, pa će najviša temperatura biti do 9 stepeni. U nedelju se očekuje povremena kiša tokom dana, a temperatura će se kretati od -2 ujutru, do 10 stepeni tokom dana.

U ponedeljka i utorak ponovo toplije vreme.

Biometerološka prognoza

Pogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti tegobe u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i razdražlјivosti.