Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi” počinje ove nedelje, a sa slanjem koverti valja sačekati do 1. februara.

Svako ko sakupi najmanje deset fiskalnih računa može da učestvuje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi”. Prema najavama ministarke Ana Brnabić, nagradna igra sakupljanja fiskalnih računa biće samo jedna u nizu aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom za borbu protiv sive ekonomije, a koja treba da doprinese razvoju svesti da se novac od plaćenog poreza vraća građanima.

Skupljanje računa već je započeto, a sa slanjem treba sačekati do 1. februara. Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara. Koverti trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava. Do 1. februara besplatnih jednoobraznih koverti će biti u svim poštama u Srbiji – naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju svi građani, sa prebivalištem u Srbiji. Trebalo bi da skupite više od deset fiskalnih računa, ili deset slipova, ako ste platili karticama, bezgotovinski.

Računi moraju da budu izdati isključivo u periodu od 1. januara i 31. marta, a  računi se šalju od 1. februara do 1. aprila.

Minimalna vrednost na računu mora biti 100 dinara. Veći iznos računa ne povećava šansu za dobitak. Na koverti treba popuniti samo lične podatke – ime, prezime, adresu stanovanja, lični broj i kontakt telefon

Planirano je da budu organizovana ukupno četiri izvlačenja, jednom nedeljno, tokom marta i početkom aprila. Prema dosadašnjim informacijama glavna nagrada je stan u Beogradu, koja će biti izvučena 2. aprila.

Pored glavne, neke od nagrada biće putovanja u zemlji i inostranstvu, automobil.