Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju” održaće se u utorak, 27. februara, u Osnovnoj školi „Živadinka Divac”, u Stanovu, od 19.30.

Na tribini će govoriti Aleksandar Kavčić, predsednik Fondacije „Alek Kavčić”, a gost je prof. Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Profesor Alek Kavčić, inženjer i naučnik, poznat je po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta. Osnivač je istoimene fondacije koja se bavi promocijom obrazovanja i nauke.

Jedan od neposrednih ciljeva Fondacije „Alek Kavčić” je da se obezbede besplatni udžbenici za sve đake osnovce u Srbiji. Fondacija je obezbedila besplatne udžbenike za osnovce u Srbiji koji su dostuni na ovom  LINK-u.

https://digitalniudzbenik.com/

Cilj tribine je da se roditeljima i prosvetnim radnicima približi način na koji mogu deci da obezbede besplatne udžbenike i na koje zakonske regulative se mogu pozvati.

Da podsetimo, Grad Kragujevac svake godine obezbeđuje besplatne udžbenike, ali samo za učenike prvog razreda osnovnih škola.