Bivši rektor Univeziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i nekadašnji dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović, uhapšeni su u danas u Kragujevcu zbog sumnje u zloupotrebe službenog položaja, među kojima su i malverzacije sa diplomama koje su izdavali Albancima i državljanima Hrvatske i pribavili višemilionsku korist, objavio je Blic.

Arsenijević i Čanović uhapšeni su u Kragujevcu i sprovedeni u Više tužilaštvo u Kraljevu, a čeka se odluka tužioca o eventualnom pritvoru.

Portal Pressek pokušao je da dobije potvrdu ili demant ove informacije od Policijske uprave Kragujevac, kao i Policijske uprave Kraljevo, te od Odeljenja za medije MUP-a Srbije. U PU Kragujevac i Kraljevo su rekli da nisu učestvovali u ovom hapšenju, dok su u Odeljenju za medije MUP-a Srbije tvrdili da nemaju informacije o hapšenju (razgovor je vođen u sredu u 13.35 sati).

NAJNOVIJA INFORMACIJA (15:44) - Nebojša Arsenijević i bivši dekan Fakulteta medicinskih nauka Predrag Čanović uhapšeni su  po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, potvrđeno je za Danas u ovom tužilaštvu.

Prema rečima Sanja Protić, rukovodioca posebnog odeljenja, oni su sprovedeni u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, a u vezi podnete krivične prijave i saslušanje je još uvek u toku.

Kako osumnjičeni još uvek nisu saslušani iz Tužilaštva nisu u mogućnosti da daju informacije koje se tiču navoda krivične prijave koja je protiv njih podneta, niti da li će im biti predložen ili određen pritvor, stoji u odgovoru Tužilaštva.