Gradski odbor Demokratske stranke pozvao je gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića da odmah prestane sa „cirkuskom predstavom” u koju je pretvorio prijem građana.

- Nikola Dašić se pred kraj mandata setio da postoje i građani u ovome gradu čije probleme je dužan da rešava, pa je došao na oprobanu populističku ideju da ih primi i sasluša i da se sve na tome završi. Ni takav jedan susret nije umeo da organizuje kako valja, pa su desetine naših sugrađana bile prinuđene da satima čekaju, a neki i do duboko u noć,  kako bi probleme sa kojima se suočavaju zbog nemara aktuelne vlasti izložili gradonačelniku, navodi se u saopštenju ove stranke.  

U kragujevčkom odboru Demokratske stranke, smatraju da gradonaćelmik „do sada plašio susreta i razgovora sa svojim sugrađanima”.

- Naš narod ima izreku da se „prase ne goji uoči Božića“, pa je jasno da su gradonačelnik i njegova odnarođena ekipa trebali da rade svoj posao u toku čitavog mandata, a ne da čekaju da se problemi nagomilaju, pa da mole građane za još jedan mandat kako bi počeli da ih rešavaju, ističu u DS-u.

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da aktuelnoj gradskoj vlasti ne treba više davati prilike jer su sve dosadašnje prokockali i poziva građanke i građane Kragujevca da ih na sledećim izborima oštro kazne zbog nesposobnosti, korupcije i nerada.

Političke stranke Zajedno, Srce i Demokratska stranka, sutra (23. septembra) od 10 sati, ispred pijace na Aerodromu, započeće akciju, radnog naziva „Budi i ti kontrolor”.

Kako ističu cilj akcije je da zainteresovanim Kragujevčanima predoče šta je sve potrebno da bi postali kontrolori na predstojećim izborima. Takođe, žele i da građane aktivno uključe u proces odbrane izborne volje kao temeljnog ustavnog prava.