Zastava Fun Club, klub koji okuplja ljubitelje automobila proizvedenih u nekadašnjoj kragujevačkoj fabrici Zavodi Crvena zastava, u subotu, 8. oktobra, organizovaće izložbu ovih vozila.

Ljubitelji jugića, osmice, keca, floride, tristaća, ali i fića, okupiće se u 11 sati na platou ispred Skupštine grada. Publika će imati priliku da izabere najbolje očuvane, najoriginalnije automobile po klasama. Organizatori su obezbedili prigodne nagrade za pobednike, ali i za posetioce, koji će moći da se provozaju Zastavinim automobilima.

Prema rečima Vojislava Miletića, iz Zastava Fun Club-a, za najmlađe posetioce biće obezbeđena promotivna vožnja kroz grad jugo kabrioletom.

Manifestacija će trajati do 17 sati. Planirana je i vožnja kroz centar Kragujevca u kojoj mogu da učestvuju i zainteresovani građani.

Proizvodnja Zastavinih modela zvanično je prestala 21. novembra 2008. godine. Iz proizvodnog programa Zastave, najviše je proizvedenih automobila marke Zastava 101, čak 1.273.538. Najpopularnijim automobilom smatra se jugo koji je kragujevačka fabrika izvozila na sve kontinente, a posebno omiljen bio je jugo kabriolet. 

Zastavini „oldtajmeri” se i posle nekoliko decenija mogu videti na putevima ne samo u Srbiji, već i u zemljama u okruženju, odnosno svim Republikama nekadašnje Jugoslavije.

Izložbu Zastavinih automobila u Kragujevcu Zastava Fun Club organizuje 12 put. Gradska turistička organizacija Kragujevac i ove godine podržava manifestaciju na kojoj se očekuje oko 100 vlasnika automobila iz cele Srbije, proizvedenih u nekadašnjoj fabrici u Kragujevcu.