Kragujevčani će u sredu, 7. decembra, imati priliku da učestvuju u javnoj raspravi o programskim sadržajima Radio televizije Srbije. Javna rasprava biće organizovana u sali Skupštine grada Kragujevca, a počinje u 13 sati. Javna rasprava počela je, inače, 5. i trajaće do 23. decembra.

Tema ovogodišnje javne rasprave su programski sadržaji RTS-a sa akcentom na sledeće segmente: informisanje, obrazovanje, kultura, zabava i sportski sadržaji.

Građani, udruženja, ustanove, državne institucije i nevladine organizacije, gledaoci i slušaoci zainteresovani za programski sadržaj RTS-a kao javnog medijskog servisa dobrodošli su da učestvuju u raspravi, navodi se u saopštenju RTS-a.

Pohvale, primedbe, predloge, sugestije i komentare na program RTS-a mogu se dostaviti i elektronskim putem na mejl javnarasprava@rts.rs odnosno, poštom na adresu: Programski savet RTS, Takovska 10, Beograd.

Programski savet će nakon javne rasprave objaviti izveštaj sa detaljima zaključaka i o tome obavestiti rukovodstvo RTS-a i nadležne institucije.

RTS poziva građane i da popunite anonimnu anketu o gledanosti programa RTS-a koju možete pronaći na ovom LINK-u.