Konačni rezultati završnog ispita nakon podnetih žalbi i prigovora biće objavljeni 5. jula, međutim, već sada su na portalu mojasrednjaškola dostupni rezultati koje su na testovima znanja iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa pokazali kragujevački osnovci.

U proseku ove godine ukupno najuspešniji na testovima su bili učenici koji su sedmi i osmi razred pohađali u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Vicešampioni su učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ (Centar), dok se na trećem mestu po ukupnom broju osvojenih poena na završnom ispitu nalaze đaci Osnovne škole „Stanislav Sremčević“ (Stara radnička kolonija).

Četvrtoplasirana je škola „Živadinka Divac“ (stara škola u Stanovu), dok se na petom mestu nalaze osnovci iz škole, "Treći kragujevački bataljon".

Najslabije rangirana, po prosečnom ukupnom broju bodova na završnom ispitu je Osnovna škola „Đura Jakšić“. A na začelju liste su još i škole „Sreten Mladenović“ (Desimirovac) i „Dragiša Luković Španac“ (Beloševac).  

Inače, prema informacijama sa portala mojasrednjaškola liste želja elektronskim putem moći će da se popune od 5. jula u 8 sati do 6. jula u 24 sata. Popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi vršiće se 6. i 7. jula od 8 do 15 sati.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće objavljeni 13. jula, a podnošenje prijava za upis u srednje škole počeće 14. i trajaće do 20. jula elektronski, dok će neposredno u školama upis biti organizovan 14. i 15. jula.