Prosečna zarada u IT sektoru u Srbiji dostigla je 1.600 evra, što je dva i po puta više od prosečne srpske plate, pokazuju rezultati istraživanja „Puls Srpske IT zajednice“.

Anketa koju su sproveli sajt za zapošljavanje HelloWorld.rs i istraživačka agencija Masmi pokazuje da 10 odsto ajtijevaca zarađuje više od 3.000 evra mesečno.

Međutim, gledano po regionima zaposleni u ovoj branši u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji plaćeni su manje od svojih kolega u ostalim regionima. IT stručnjaci u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji u proseku zarade 1.192 evra mesečno. Prosečna zarada njihovih kolega u Južnoj i Istočnoj Srbiji je 1.225 evra mesečno.

Ajtijevci u Vojvodini i Beogradu, zarađuju pak znatno više. Prosečna plata ajtijevaca u Vojvodini je 1.526 evra, dok je plata Beograđana u proseku 1.765 evra.

Inače, kako pokazuje ovo istraživanje, muškarci koji su ovoj branši zarađuju u proseku 1.700 evra, dok žene imaju znatno nižu prosečnu zaradu od 1.300 evra.

Po rečima Damira Petrovića iz kragujevačke IT Akademije Himera početna plata juniora u IT sektoru u Šumadiji kreće se između 700 i 800 evra. Za vrhunske stručnjake, seniore u ovoj oblasti, firme se praktično grabe, pa su u poziciji da sami određuju visinu zarade, i ona je obično najmanje 3.000 evra.

Zanimljivo je da je svaki četvrti IT stručnjak završio srednju školu. Ipak najviše, 55 odsto ima fakultet ili višu školu, dok 19 odsto njih ima i master ili doktorske studije.

Visoke zarade i uslovi rada privlače i one koji se za IT sektor nisu školovali da se i u poznijim godinama prekvalifikuju. IT akademija Himera inače između ostalog nudi obuke za prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i usavršavanje za zanimanja u IT sektoru. Čak 70 odsto njihovih polaznika nakon završene obuke dobilo je posao ili praksu u nekoj od IT kompanija.

- Najčešće nam dolaze ljudi koji imaju neko tehničko predznanje, ali je bilo i profesora srpskog jezika, menadžera, novinara. Skoro se na obuku za testiranje softvera upisao momak koji je završio višu medicinsku škola. U pitanju je zanimanje koje ne zahteva stručno predznanje, a dobro je plaćeno i brzo se dolazi do posla, kaže Damir Petrović.

Inače, po rečima našeg sagovornika na tržištu Šumadije trenutno najviše posla ima za javaskript, java i dotnet (.net) programere.

Da mladi IT zanimanja vide kao izuzetno perspektivna pokazuje i veliko inetersovanje za informatičke smerove na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu. Za 60 mesta na smeru Računarska tehnika i softversko inženjerstvo na ovdašnjem Fakultetu inženjerskih nauka ove godine se u prvom roku prijavilo 158 budućih brucoša. Za smer Informatika na Prirodnom matematičkom fakultetu za 70 mesta konkurisala su 152 kandidata. I na Fakultetu tehničkihh nauka u Čačku za IT smer bilo je veliko interovanje - na 115 mesta 201 prijavljeni kandidat.

Da je potreba za ovim kadrovima velika prepoznao je i Grad Kragujevac, te je 20 mladih Kragujevčana dobilo priliku da stekne znanje i stručnu praksu koja će ih kvalifikovati za konkretna radna mesta u IT sektoru.

- Projektom „Kvalitetnim kadrom do kvalitetnog softvera” želimo da ukažemo i na mogućnost prekvalifikacije kao jednu od mogućnosti za mladog čoveka kako bi što pre došao do adekvatnog zaposlenja, kaže Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Istraživanje „Puls Srpske IT zajednice“ pokazalo je i da među zaposlenima u IT sektoru preovlađuju muškarci uzrasta 18-39 godina, sa stečenim višim ili visokim obrazovanjem.

Od ispitanih 1.328 radnika zaposlenih u IT sektoru čak 70 odsto je zadovoljno svojim poslom i smatraju svoju kompaniju dobrim mestom za rad, a 60 odsto njih je spremno da ostane u istoj kompaniji i u narednih godinu dana. Ovo ukazuje da je zadovoljstvo samo jedan od pokretača koji utiču na zadržavanje zaposlenih u kompaniji.

Ipak, gotovo trećina stručnjaka iz najbrže rastuće industrije kao prvi razlog za promenu posla navodi neadekvatne plate.

IT sručnjaci sa višim kvalifikacijama i više radnog iskustva duže ostaju u kompanijama. Mediori su u proseku 27 meseci na poslednjem poslu, dok se seniori odlučuju za promenu kompanije na prosečno svakih 4,5 godine.

Manje iskusni juniori u IT sektoru pak brže menjaju posao u proseku na godinu dana, pokazuje istraživanje.