JKP Šumadija Kragujevac najavilo je nastavak akcije besplatnog preuzimanja kabastog otpada.

Kako ističu u ovom preduzeću, kako ne bi došlo do formiranja divljih deponija prema Programu sakupljanja krupnog (kabastog) otpada, ekipe Sektora čistoće vršiće besplatno preuzimanje ovog otpada svake prve i treće subote u mesecu.

Svake prve subote u mesecu kabasti otpad će se skupljati na lokacijama gde se nalaze kontejneri u mesnim zajednicama Aerodrom, Sušica, Vašarište, Denino brdo i Sunčani breg, a svake treće subote u mesecu, sakupljanje kabastog otpada obavljaće se u mesnim zajednicama Pivara, Erdoglija, Bagremar, Palilule i Stanovo.

Sakupljanje kabastog otpada na lokacijama gde se sakupljanje otpada vrši putem kanti, obavljaće se jednom mesečno po pozivu, a sabirno mesto će biti dogovoreno sa predstavnicima mesnih zajednica Maršić, Bresnica, Beloševac, Erdeč, Grošnica, Korićani i Petrovac.

- Pozivamo sugrađane da se obrate korisničkom centru na brojeve telefona 034/501-181, 060/234-10-50 ili na mail kontaktcentar@jkpsumadija.rs i prijave vrstu i količinu kabastog otpada (stari nameštaj, stolarija, sanitarije). Na taj način dobiće informaciju kada i gde da odlože predmetni otpad koji će Sektor čistoće ukloniti u što kraćem periodu, ističu u JKP Šumadiji.