Vlada Koreje donirala je saniteti Citroen Jumper Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu.

Pored ove kragujevačke ustanove donacija je upućena i u Ustanovu za smeštaj odraslih i starijih Dimitrovgrad (Opel Movano) i Domu za duševno obolela lica „1 oktobar“ Stari Lec (Citroen Jumper)

Naime, u okviru razvojne pomoći „ODA 2022“ Vlada Republike Koreje donirala je specijalizovana vozila za ustanove socijalne zaštite u Srbiji. Vrednost donacije je 133.756 evra.

U ime ustanova socijalne zaštite na poklonu se zahvalila Danijela Nastić Simović, direktorka Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice. Ona je naglasila da će vozila, donirana u okviru projekta Podrška ustanovama socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starih u Republici Srbiji, značajno doprineti poboljšanju kvaliteta usluga za naše korisnike.

- Korejska Vlada svake godine pruža razvojnu pomoć Srbiji, a ove godine to činimo u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Nadam se da će naša donacija doprineti poboljšanju socijalne zaštite, omogućiti brži pristup zadravstvenim sistemima i poboljšati kvalitet života građana. Ambasada Republike Koreje će i dalje biti pouzdan partner i trudiće se da pruži Srbiji neophodnu podršku, kako bi naše dve zemlje zajedno postigle održivi razvoj, rekao je ambasador Jeovong Li.