Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 23. do 29. januara, u Kragujevcu:

Veroljub Verko Stevanović novi potpredsednik POKS

Srpskoj koaliciji NADA koju čini POKS i DSS, pridružila se Zajedno za Šumadiju, Veroljuba Verka Stevanovića, koja je na zadnjim lokalnim izborima u Kragujevcu bila druga po broju glasova sa osvojenih 18 odsto.

(Vidi link)

Čemu će ubuduće služiti zgrada Suda

Palata pravde u Kragujevcu predata je na upotrebu sudovima i tužilaštvima koji su već počeli da rade u ovom novoizgrađenom objektu sa 24 sudnice i 74 kabineta. Sada se postavlja pitanje nove namene Zgrade suda u Kragujevcu.

(Vidi link)

Za SPD Radnički ove godine 275 miliona

Sportsko privredno društvo „Radnički“ iz Kragujevca ove godine će dobiti 275 miliona dinara iz budžeta grada Kragujevca, što je 5 miliona dinara više nego 2021. godine.

(Vidi link)

Novim planom u Malim Pčelicama predviđen kartodrom

Na 14. redovnom zasedanju odbornika Skupštine grada Kragujevca, prvom u ovoj godini, usvojen je Plan generalne regulacije „Naselja Male Pčelice – 2. deo”. Na površini od 3,5 hektara planiran je prostor za potrebe razvoja specifičnih sportskih aktivnosti odnosno kartodrom, za koji je pribavljena saglasnost Ministarstva odbrane.

(Vidi link)

Bivši radnici Zastava kamiona protestovali ispred gradske uprave

Bivši radnici kragujevačke fabrike „Zastava kamioni“ u ponedeljak su protestovali ispred zgrade gradske uprave jer traže da im lokalna vlast pomogne da namire zaostala potraživanja za neisplaćene dohotke od 2014. do 2018. godine.

(Vidi link)

Hitna pomoć spasila ženu iz zaleđenog jezera u Šumaricama

Žena starosti 35 godina, u ponedeljak je upala u zaleđeno jezero u Šumaricama, a od smrzavanja i utapanja spasili su je lekari kragujevačke hitne pomoći. Za sada nisu poznate okolnosti pod kojima je žena upala u zaleđeno jezero, a brzom intervencijom lekari su joj spasili život od sigurnog smrzavanja.

(Vidi link)