Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 6. do 5. februara, u Kragujevcu:

UKC Kragujevac: Nestašica leka za onkološke pacijente

Univerzitetsko Klinički centar (UKC) Kragujevac saopštio je da od početka godine u toj ustanovi, kao i u drugim u Srbiji i širem regionu, onkološkim pacijentima nije dostupan lek Irinotecan, ali da se sve ostale terapije sprovode uobičajeno.

(Vidi LINK)

Protest u Kragujevcu – Srbija nije na prodaju

Uz slogan „Srbija nije na prodaju“ najvišim državnim zvaničnicima upućen je sa protesta u Kragujevcu zahtev da se u Srbiji zabrani istraživanje i eksploatacija litijuma i bora. Organizatori iz Inicijative Kreni promeni i SEOS-a, još jednom su poručili da od tog zahteva neće odustati sve dok ne bude ispunjen.

(Vidi LINK)

Kragujevac: Vodovod uzima kredit od 200 miliona dinara

JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac dobilo je saglasnost Skupštine grada Kragujevca da podigne kredit od 200 miliona dinara za potrebe održavanja tekuće likvidnosti preduzeća.

(Vidi LINK)

Ujedinio se deo kragujevačke opozicije

Kragujevački odbori Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, potpisali su protokol o saradnji tokom predstojeće izborne kampanje.

(Vidi LINK)

Izabrani novi članovi Gradske izborne komisije u Kragujevcu

Na sednici skupštine sazvanoj po hitnoj postupku kragujevački odbornici usvojili su odluku kojom su imenovani novi članovi Gradske izborne komisije.

(Vidi LINK)

Poraz Radničkog na početku prolećnog dela

Fudbaleri Radnički 1923 izgubili su na domaćem terenu protiv novosadskog Proletera rezultatom 1:0 (0:0), u meču 22. kola Superlige Srbije. Jedini gol za gostujuću ekipu postigao je Stefan Mitrović u 74. minutu.

(Vidi LINK)

Ubedljiv poraz Radničkog u Ligi šampiona

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da naprave još jedan podvig u Ligi šampiona, pošto su u devetom kolu poraženi od španske Barselonete, na svom bazenu, rezultatom 9:3.

(Vidi LINK)