Vesti koje su obeležile proteklu sedmicu, od 30. januara do 5. februara, u Kragujevcu:

Produžen februarski raspust za đake

Učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar.

(Vidi LINK)

Šta je sve poskupelo

Uporedna analiza cena u januaru 2019. i 2022. pokazuje da je danas samo za kupovinu hrane Kragujevčanima potrebno mnogo više novca nego što je to bio slučaj pre dve godine. Poskupeli su meso, sir, kajmak, jaja, kao i voće i povrće...

(Vidi LINK)

Ko će graditi zabavni park na jezeru Bubanj

Izgradnja turističko-zabavnog rekreativnog parka na jezeru Bubanj biće poverena kragujevačkoj firmi Simkon doo. Posao vredan 16,66 miliona dinara bez PDV-a ova firma dobila je na tenderu koji je početkom januara raspisala Gradska turistička organizacija Kragujevac.

(Vidi LINK)

Kragujevac ima novog gradskog pravobranioca

Branko Petronijević razrešen je sa funkcije gradskog pravobranioca grada Kragujevca, pre isteka vremena na koje je postavljen. Na njegovo mesto posatvljena je odlukom Gradskog veća Nela Jeremić Ilić, diplomirana pravnica iz Kragujevca. Ona će ovu fuknciju vršiti narednih šest meseci, odnosno do izbora novog pravobranioca.

(Vidi LINK)

4 nove e-usluge dostupne građanima Kragujevca

Putem portala eUprava, Kragujevčani od sada mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, kao i da zatraže informaciju o lokaciji. Informacija o lokaciji sadrži podatke o mogućnostima i ograničenjima gradnje na jednoj ili više katastarskih parcela, na osnovu planskog dokumenta. 

(Vidi LINK)

Raspisani konkursi za samozapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je konkurse za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini nezaposlenim licima, kao i nezaposlenima romske nacionalnosti.

(Vidi LINK)

Kragujevac: Novi konkursi za posao za zdravstvene radnike

Konkurse za posao ove nedelje raspisali su Zavod za urgentnu medicinu, Univerzitetski klinički centar Kragujevac, Apoteka Pharma Plus, Dom zdravlja Lapovo... Još uvek traje i konkurs za posao u apoteci „Braća Filipović“, kao i u apoteci „Zdravlje Arsić plus“.

(Vidi LINK)