Redovna sednica Skupštine grada, 15. po redu, zakazana je za ponedeljak, 21. februar, a na dnevnom redu naći će se 13 tačaka.

Među najznačajnijim tačkama o kojima će odbornici odlučivati na ovoj sednici, naći će se tačka koja se tiče proširenja mreže osnovnih škola grada Kragujevca. Naime, odluka se odnosi na inicijativu Opštinskog veća SO Topola koja je upućena Gradskom veću grada Kragujevca i koja se odnosi na to da se na teritoriji opštine Topola, otvori odeljenje Muzičke škole. S obzirom na to da kragujevčka Muzička škola ima kadrovske potencijale da odgovori na taj zahtev i da je Gradsko veće grada Kragujevca pozitivno ocenilo taj zahtev, on je upućen Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje, a potom će takav predlog, ako bude usvojen, biti upućen resornom ministarstvu.

Takođe, jedna od tačaka dnevnog reda biće i odluku o tome da revizija završnog računa grada Kragujevca za 2021. godinu bude poverena privatnoj revizorskoj instituciji u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srbije. Nadležna gradska uprava obratila se državnoj revizorskoj instituciji sa upitom da li je u planu za 2022. godinu da se vrši revizija budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu. Taj izveštaj će činiti sastavni deo završnog računa za 2021. godinu.

Jedna od tačaka biće i saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Šumadija” Kragujevac. To je set odluka koje  predviđaju nabavku sredstva koja su neophodna za vršenje  poslova iz delatnosti ovog preduzeća (nabavka podzemnih kontejnera, mašina, uređaja koji vrše pražnjenje tih podzemnih kontejnera,  vozila za prevoz pokojnika, grejder i dr).

Zatražena je i saglasnost na promenu odluke o osnivačkom aktu JKP „Vodovod i kanalizacija“ čime se ovom preduzeću daje mogućnost da se bavi asfaltiranjem puteva. Na ovaj način, stvara se mogućnost, da ovo preduzeće nakon intervencija na svojoj mreži, u najkraćem roku i uz korišćenje sopstvenih resursa, postojeću infrastrukturu vrati u prvobitno stanje.