Tradicionalna kragujevačka manifestacija koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja Zastavinih oldtajmera iz zemlje i regiona, Fića fest, u organizaciji Udruženja ljubitelja fića i uz podršku Grada Kragujevca i Gradske turističke organizacije Kragujevac, održana je jubilarni, 20. put.

Predsednik Udruženja ljubitelji fića Kragujevac, Vladimir Tošić, istakao je da je glavni cilj ovog udruženja da fiću sačuva od zaborava. On je dodao da se ulicama Kragujevca trenutno vozi oko 30 automobila ovog brenda, ali da to nije ukupni broj jer se svake godine priključi još po neki.

Prvi model fiće proizveden je 1955, a poslednji 1985. godine, oba u Kragujevcu. Njegovoj velikoj popularnosti od samog pojavljivanja doprinela je i glumica Sofija Loren, jedan od prvih kupaca na Sajmu automobila u Ženevi 1955. godine gde je fića premijerno predstavljen javnosti kao Fiat 600.

Jubilarni Fića fest završen je defileom glavnim ulicama grada do vinarije i destilerije Podrum Pevac u Cvetojevcu i nazad do Velikog parka.