Fudbalski klub Radnički 1923 saopštio je na na zvaničnom sajjtu klubu da je sporazumno raskinuo ugovor sa sa šefom stručnog štaba Dejanom Joksimovićem.

- Ceneći trenutnu situaciju, obostrano smo došli do zaključka da je neophodna određena vrsta promene, kako se to popularno kaže „šok terapija”, da bi se stvari pokrenule u željenom pravcu, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ovim činom ne žele na bilo koji način da umanje i ospore ulogu i značaj Dejana Joksimovića u ostvarivanju dobrih rezultata, koji su u prošloj sezoni doveli do plasmana u plej-of, što je okarakterisano i kao jedno od najznačajnijih ostvarenja kluba tokom stogodišnje istorije.

- Želimo da izrazimo ogromnu zahvalnost Joksimoviću na svemu što je učinio, na njegovoj izuzetnoj odanosti i privrženosti klubu, ali i na razumevanju trenutne situacije. Joksimović će uvek biti deo Radničkog, baš kao što će i klub biti deo njegovog bića, stoji u saopštenju kragujevačkog kluba.

Ono što sledi jeste imenovanje novog trenera. Najavljeno je i dodatno angažovanje od igrača do svih ljudi koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje kluba.

- Svesni smo pred kakvim izazovom se nalazimo, ali čvrsto odlučni da se vratimo na staze uspeha na kojima smo bili u prošlom prvenstvu i verujemo da će one biti dostupne i u vremenu koje je pred nama, zaključuju u FK Radnički 1923.