Veliko finale Arena sport Prve lige Srbije u američkom fudbalu, Serbian Bowl XIX, održaće se na stadionu FK Rakovica, u subotu 6. jula, u 16 sati.

Akteri ovog događaja su branioci pehara Wild Boars iz Kragujevca i vicešampioni Vukovi iz Beograda.

Oba tima su završila regularni deo sezone sa impresivnim skorom od sedam pobeda i jednim porazom. Ovaj duel je treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava uzbuđenje i očekivanja. Ovo finale donosi susret dva najjača tima u Srbiji, koja su tokom cele sezone pokazivala izuzetnu veštinu, snagu i taktičku zrelost.

Divlji Veprovi iz Kragujevca ulaze u finale sa impresivnom pobedom u polufinalu nad Plavim zmajevima rezultatom 55:6. Ova dominacija na terenu samo je potvrdila snagu i uigranost tima.

Kvoterbek Kori Filds je briljirao sa preciznim pasovima i impresivnom koordinacijom sa svojim hvatačima. Američki trkač Afonso Tomas davao je ton igri Veprova, postigavši tri tačdauna trčanjem u prvom poluvremenu. Odbrana Veprova, predvođena veteranom Miloradom Novakovićem, bila je gotovo neprobojna, što je rezultiralo aktiviranjem takozvanog mercy rule već u prvoj polovini susreta. Njihova čvrsta linija i brzi lajnbekeri, predvođeni iskusnim glavnim trenerom i defanzivnim koordinatorom Predragom Šćekićem, dokazali su da su spremni da se suoče sa bilo kojim protivnikom.

S druge strane, Vukovi Beograd su osigurali svoje mesto u finalu ubedljivom pobedom nad Mamutima iz Kikinde rezultatom 59:7.

Ovo će biti treći susret između ovih timova ove sezone, što dodatno povećava napetost i očekivanja. U prvom meču, Divlji Veprovi su na svom terenu u Kragujevcu pobedili Vukove rezultatom 21:10. U tom susretu, Veprovi su pokazali svoju dominaciju kroz balansiranu igru napada i čvrstu odbranu. Međutim, Vukovi su se revanširali u Beogradu, gde su ostvarili ubedljivu pobedu rezultatom 56:14. Taj susret je pokazao snagu Vukova u ofanzivnom delu igre, ali i njihovu sposobnost da prilagode taktiku i strategiju kako bi nadigrali svoje rivale.

Prenos Serbian Bowl XIX biće na kanalu Arena Sport 1, što omogućava svim ljubiteljima američkog fudbala širom zemlje da prate utakmicu uživo. Za one koji žele da pristustvuju utakmici na stadionu, cena ulaznice je 400 dinara.