Isprsili su se fudbaleri kragujevačkog Radničkog vicešampionu Srbije, TSC-u iz Bačke Topole, ostavili i poslednju kap znoja na travnati tepih stadiona Čika Dača i pokazali da nisu „vreća za udaranje” ekipama iz superligaškog vrha. Ovaj bod predstavlja svakako veliki vetar u leđa za Šumadince, posebno nakon dva teška poraza u prvenstvu koji su ozbiljno poljuljali moral Dudićevoj četi.

Strateg Crvenih Feđa Dudić mogao je da bude ponosan na svoje igrače, koji se ne samo da se nisu uplašili protivnika, već su, naprotiv, hrabro ušli „u klinč” sa njim, „ginući” bukvalno za svaku loptu. Bilo je tu i dalje nekih srećom nekažnjenih propusta, ali se ne može prenebregnuti činjenica da je FK Radnički 1923 delovao daleko čvršće i defanzivno kompaktnije nego što je to bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama.

- Znali smo da samo jednom borbenom, hrabrom i požrtvovanom igrom možemo parirati jednoj ekipi koja igra zaista sjajno na strani ove sezone. TSC je možda po broju stvorenih prilika bio za nijansu bliži pobedi, ali mislim da smo zalaganjem, borbom, htenjem zaslužili da ostanemo neporaženi. Pokazali smo da nismo „kanta za nabijanje” ekipama iz vrha tabele, kao što su mnogi pomislili nakon poraza od Čukaričkog i Novog Pazara, rekao je Dudić.

On je dodao da je posebno ponosan na činjenicu da su utakmicu sa TSC-om počeli sa čak trojicom bonus igrača.

- To je neki put koji treba da sledimo i u budućnosti jer samo na taj način ti mladi igrači mogu da steknu neophodnu rutinu i iskustvo. Posebna zahvalnost ide na račun naših navijača, koji su na tu našu energiju i borbenost na terenu znali da nagrade snažnom podrškom sa tribina, istakao je vidno zadovoljni strateg kragujevačkog superligaša.

Mada su svi igrači Radničkog zaslužili pohvale za izdanje, čini se da bi ishod utakmice bio možda i drugačiji da među stativama nije stajao fenomenalni Stojan Leković, koji je sa nekoliko izvanrednih intervenicija sačuvao Šumadincima bod u džepu.

- Došao je trenutak i da nam golmani nešto daju nakon poslednje dve utakmice, gde je maltene sve ono što je išlo u naš okvir gola završilo u mreži. Istina, nisu to bili neki previše nezgodni udarci, već su sve te lopte bile u Lekovićevom dometu, ali to svakako ne umanjuje njegov doprinos na ovoj utakmici. Jako mi je drago zbog njega, to je jedan dobar i veoma posvećen momak, koji eto već drugu ili treću utakmicu igra pod injekcijama zbog problema sa leđima koje vuče još od utakmice sa Novim Pazarom, otkrio je Dudić.