Posle pet uzastopnih poraza na strani, došao je trenutak da Kragujevčani proslave svoj prvi trijumf u gostima. I to, čini se, u pravom trenutku protiv jednog jako nezgodnog protivnika koji je pre samo sedam dana na istom terenu „preznojio” lidera na tabeli, ekipu Partizana.

Crveni su se tako na najbolji način iskupili za nesrećan poraz od IMT-a u prošlom kolu i konačno iskoračli sa dna tabele.

Ostaće Feđi Dudiću trenerski debi na klupi Radničkog 1923 zauvek u lepom sećanju. Njegova ekipa je odigrala taktički zrelo, borbeno i disciplinovano, zbog čega je na kraju zasluženo nagrađena dragocenim bodovima, koji su joj u prethodnim utakmicama nekako volšebno izmicali iz ruku.

- Jako važna pobeda za nas, pre svega sa psihološkog aspekta. Znate i sami koliko je teško ekipi koja stalno gubi vratiti narušeno samopouzdanje. Mislim da smo taktički odigrali jako dobro, možda ne još uvek na onom nivou kako bih to ja želeo, istakao je Dudić.

Kragujevački fudbaleri su odlično ušli u utakmicu protiv Železničara.

- Rano smo došli do vođstva i kontrolisali dešavanja na terenu, a onda se u poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena u naše redove uvukao neki neobjašnjiv strah. Olako smo odustali od nekih naših principa igre, prepustili protivniku dominaciju i umalo bili kažnjeni u finišu prvog poluvremena, dodao je strateg Kragujevčana.

Drugo poluvreme je, pak, bila drugačija priča.

- Uspeli smo da povratimo kontrolu nad utakmicom i imali dve-tri solidne situacije do tog drugog gola da osiguramo pobedu. Sigurno da možemo biti jako zadovoljni činjenicom da smo uzeli sva tri boda na gostovanju jednoj ekipe koja je prethodno na ovom istom terenu namučila Čukarički i Partizan, poručio je Dudić uz čestitke svojim igračima na pruženoj igri.

Za uspešan debi novog stratega Crvenih pobrinuli su se internacionalci Žofri Činedu i Kilijan Bevis, koji su postigli golove u 7. i 82. minutu.