Šumadija karate dođo učestvovao je na JKA Miloš kupu koji je održan 18. maja u Kruševcu. Ekipa od 6 takmičara bila je na visini zadatka i donela je u Kragujevac 12 medalja.

Boris Čakarević imao je svoj dan i bio je apsolutno nabolji u katama i dogovorenom sparingu u konkurenciji dečaka od 6 godina.

Vasilije Talović osvojio je zlatnu medalju u dogovorenom sparingu u konkurenciji dečaka od 7 godina, dok je u katama zbog svoje male nepažnje morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Među belim pojasevima od 7 godina istakao se Bogdan Marković kome je ovo drugo takmičenje i koji je za svoj nastup nagrađen bronzanom medaljom.

Matija Mladenović koji se pored svoje, takmičio i u konkurenciji starijih dečaka, uspeo je da osvoji dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Jedina devojka među takmičarima Šumadija karate dođoa, Natalija Petrović svoje odlične nastupe krunisala je po jednom zlatnom i srebrnom medaljom.

Trener Miloš Petković se pobrinuo da ne pokvari uspeh svojih takmičara i u Kragujevac je doneo dve zlatne medalje osvojene u katama i borbama.

Karatisti Šumadija karate dođoa će svoj naredni nastup imati na STKF Prvenstvu Srbije u Beogradu, nakon čega će Olivera Petković sa reprezentacijom Srbije učestvovati na evropskom kupu JKA Hungarian open u Budimpešti.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19 sati.