Odlično izdanje i ubedljiv trijumf fudbalera Radničkog 1923 u prvoj pripremnoj utakmici protiv imenjaka iz Niša – 3:0 (0:0). Utakmicu na glavnom terenu stadiona Čika Dača obeležio je najbolji strelac Crvenih iz prošle sezone, Milutin Vidosavljević, koji je postigao dva i namestio jedan gol.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem se uglavnom vodila bitka za prevlast na sredini terena, uz tek po koji sporadičan pokušaj igrača oba tima, nastavak utakmice doneo je mnogo više uzbuđenja, naročito pred golom niškog tima.

Ulaskom Vidosavljevića i Bevisa Šumadinci su postali daleko opasniji i konkretniji u završnoj trećini terena, pa se samo postavljalo pitanje trenutka kada će odbrana niškog tima kapitulirati. To se dogodilo u 63. minutu, kada je posle prodora i povratne lopte Vidosavljevića, Kilijan Bevis uspeo da pronađe put do protivničke mreže.

Nije dugo trebalo Kragujevčanima da dupliraju početni kapital. Igrao se 67. minut kada je Vidosavljević u stilu Arijena Robena „zavrnuo” sa desne strane ka sredini šesnaesterca, napravivši pritom pravi dar-mar u odbrani Nišlija, pre nego što je neodbranjivim udarcem sa nekih 14-15 metara smestio loptu u mrežu.

Svoju sjajnu partiju najbolji strelac Crvenih iz prethodne sezone krunisao je u 87. minutu, nakon što je uspešno realizovao prethodno izboren jedanaesterac.

Crveni u ponedeljak putuju na Zlatibor, gde ih očekuje završni deo priprema za novu sezonu koja startuje 20. jula.

Kragujevčane tokom dvonedeljnog boravka na Zlatiboru očekuju još četiri test utakmice i to sa crnogoroskim šampionom Dečićem (2. jul), Slogom iz Doboja (6. jul), prvakom Kipra Apoelom iz Nikozije (9. jul) i ekipom Mladosti iz Lučana (12. jul).

Radnički 1923 je igrao u sastavu:  Lijeskić, Adžić, Šerbečić, Mitrović, Dadić, Ristić, Bukumira, Vižđi Gluščević, Evandro, Ortiz. Igrali su još: Leković, Ćosić, Zeljković, Simović, Bulatović, Milivojević, Tomić, Aleksić, Vidosavljević, Bevis, Mirčetić, Suma, Rošević i Ture.