U Kraljevu je prethodnog vikenda održan Karate do festival u organizaciji Srpske tradicionalne karate do federacije. Članovi Šumadija karate dođoa iz Kragujevca učestvovali su na ovom festivalu na kome je pored centralnog seminara i licenciranja sudija i trenera, održana i Svečana godišnja Skupština na kojoj su proglašeni najbolji klubovi i pojedinci Srpske tradicionalne karate do federacije u prethodnoj godini.

Među nagrađenim takmičarima našli su se članovi kragujevačkog Šumadija karate dođoa: Anđelja Rakić, Bogdana Terzić, Jovana Jovanović, Dušan Rajičević, kao i trener Miloš Petković koji je ove godine već nagrađen za prvo mesto najuspešnijih takmičara JKA Šotokan saveza Srbije starijih od 35 godina.

Karatiste iz redova Šumadija karate dođoa, 25. februara, u Kruševcu očekuje Svetski kup Serbia open 2024 - Memorijal Sensei Oliver Tomić posvećen jednoj od najvećih legendi srpskog i evropskog karatea. Na ovom međunarodnom turniru očekuje se učešće 13 zemalja među kojima su: Indija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Severna Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Gana, Pakistan, Češka i Srbija.

Upis u karate školu je otvoren tokom cele godine, a treninzi se održavaju svakog radnog dana od 19 sati.