Nenad Lalatović je i zvanično preuzeo mesto šefa stručnog štaba kragujevačkog Radničkog. U prvom obraćanju medijima on je najavio da pred ekipom nije nimalo lak zadatak, da neće kalkulisati i da će Radnički ići na pobedu u svakoj utakmici, bez obzira ko je rival.

- Igrači moraju da shvate da ne igram ja, već igraju oni. Sve što bude do mene ja ću uraditi. Nisam preuzeo Radnički da ispadnemo iz lige, rekao je Nenad Lalatović.

On se prisetio i svog igračkog perioda u Radničkom, napomenuvši da je to jedan od glavnih motiva njegovog dolaska u klub.

- Drago mi je što se nakon toliko godina vraćam u klub za koji me vežu jako lepe uspomene iz igračkih dana. Ja sam ovde došao sa sedamnaest godina i ovaj klub je meni mnogo pomogao da se afirmišem kao igrač. Nikada neću zaboraviti veliki derbi sa Sartidom na „Čika Dači” pred 20.000 ljudi, kada sam asistirao Katiću za pobedonosni pogodak. Iskreno, da nisam ovde živeo i igrao skoro godinu dana, možda nikad ne bih prihvatio ovaj posao, poručio je Lalatović.

Priznao je da su ga mnogi odgovarali od odluke da preuzme kormilo poslednjeplasirane ekipe na tabeli Linglong Super lige Srbije, ali da je na kraju ipak rešio da prihvati ovaj izazov.

- Nije mi bilo lako da prihvatim ovaj posao. Mnogi su me odvraćali od toga, govorili da će mi to biti najteži posao u mojoj karijeri i da je to nemoguća misija. Ipak, kada sam malo razmislio, odlučio sam da ipak prihvatim poziv ljudi iz Radničkog. Mislim da je uprava kluba uradila dobar posao u ovom prelaznom roku i da Radnički ima kvalitet da ostane u ligi. Što se mene lično tiče, ja sam spreman da dam 200 odsto svojih mogućnosti, ali poenta je da ne igra trener, već igrači i da od njih u najvećoj meri zavisi da li ćemo doći do zacrtanog cilja. Radnički je klub sa velikom tradicijom i ne smemo dozvoliti da ukaljamo njegovo ime, dodao je Lalatović.

Radnički je lošim rezulatima u jesenjem delu sezone doveo sebe u prilično tešku poziciju na tabeli, ali je Lalatović uprkos svemu optimista i veruje u ispunjenje konačnog cilja.

- Mislim da je Radnički uopšte nije igrao toliko loše u jesenjem delu sezone, koliko nije imao sreće. Isto tako, smatram da je izgubio dosta bodova kod kuće, što je sve doprinelo trenutnom plasmanu na tabeli. Ipak, šta je, tu je. Na nama je da u naredna tri i po meseca pokušamo da napravimo iskorak na tabeli i sačuvamo Radnički u superligaškom društvu. To sigurno neće biti lak zadatak, s obzirom na sedam bodova zaostatka u odnosu na prvu ekipu iznad linije ispadanja, a to je Kolubara, pri čemu nam i raspored ne ide baš na ruku. Ono što mogu da obećam, to je da nećemo kalkulisati i da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici, bez obzira ko nam je rival, istakao je novi šef struke Kragujevčana.

Lalatović očekuje i veliku podršku kragujevačke publike, koja može da bude presudan faktor na putu ka opstanku u ligi.

- Jedan od razloga zbog kojih sam između ostalog prihvatio ovaj posao, jeste posebna atmosfera koju pravi kragujevačka publika, u kojoj sam imao priliku da uživam kao igrač. Nadam se da ćemo uz masovnu podršku sa tribina i ogromnu energiju naših najvernijih navijača, koji žive za ovaj klub, uspeti da ostvarimo naš konačni cilj i ostanemo u ligi, zaključio je Lalatović.

Novi stručni štab

Nenad Lalatović otkrio je i imena svojih saradnika u stručnom štabu. Dragan Šarac, Vidak Bratić i Milan Vještica biće glavni asistenti novom šefu struke Kragujevčane, dok će za rad sa golmanima biti zadužen Milan Jovanić.